Algemene voorwaarden

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk:

Levering:
Bestellingen met een netto orderbedrag vanaf €1.000,00 worden franko geleverd binnen Nederland.
Bij bestellingen met een netto orderbedrag lager dan €1.000,00 of bij verzending buiten Nederland worden verzendkosten op factuur berekend.
Voor lengtes langer dan 2,5 meter geldt een lengtetoeslag.
Voor projecten en speciaal bestelde producten kunnen andere voorwaarden gelden. Dit vindt u terug in onze voorstellen.

Prijzen:
Netto, inclusief BTW (tenzij anders vermeld).
Voor export vrij van BTW, mits in bezit van BTW-nummer, prijswijzigingen voorbehouden.
Voor actuele prijzen zie onze website.

Betaling:
Wanneer de betaling is ontvangen, wordt de order verzonden.
Voor zakelijke klanten geldt, binnen 30 dagen na factuurdatum, tenzij anders overeengekomen.

Reclamaties:
Geleverde goederen dienen direct na ontvangst zorgvuldig te worden gecontroleerd op aantal, maat- & uitvoering en/of eventuele transportschade.
Reclamaties dienen te geschieden uiterlijk 5 werkdagen na ontvangst van de goederen en binnen 14 dagen te zijn geretourneerd.
Aangaande retour- c.q. omruilzendingen worden 25% retour-, behandelingskosten in rekening gebracht wanneer goederen niet binnen 14 dagen geretourneerd worden of als het een foutieve bestelling van de klant betreft, tot 30 dagen na levering.
Producten welke retour gestuurd worden, dienen franko en onbeschadigd te worden geretourneerd.
Speciaal bestelde artikelen, zijnde geen standaard voorraadartikelen, die bij opdracht speciaal voor u besteld, bewerkt of gecoat worden en houten leuningen, kunnen niet worden geannuleerd of geretourneerd.

Hout is een natuurproduct en daarom zijn wij niet aansprakelijk voor het in het hout optreden en/of aanwezig zijn van kleine scheuren, kleine spleten, kleine kieren, harskernen, kwasten, kleurverschillen en onderling afwijkende nervatuur.

Er worden geen garanties gegeven op de behandeling op stalen en smeedijzeren spijlen tegen roest. Op de coating voor buiten gebruik zit een garantie van 1 jaar. Voor langdurige hechting en bescherming adviseren wij poedercoating in combinatie met verzinken. 

Let op: maatwerk producten, zowel de trapleuningen, trapspijlen en balusters, die u via onze webwinkel kunt bestellen worden voor u op maat gemaakt, middels de door u ingegeven specificaties. Het herroepingsrecht komt hierdoor te vervallen. Bovenstaande is ook geldig voor een andere kleur coating of behandeling, dan de standaard mat zwarte coating of onbehandelde spijlen.

Opmerking:
Typefouten, prijs-, model-, gewicht- en maatwijzigingen voorbehouden zonder voorafgaande berichtgeving en aansprakelijkheid onzerzijds.
Alle omschreven afmetingen, technische of prijsinformatie zijn alleen ter referentie. Veranderingen kunnen op ieder moment en zonder voorafgaande kennisgeving worden doorgevoerd. Alle gegevens worden zeer nauwkeurig gecontroleerd. Desalniettemin kunnen we niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten of omissies.