Verschil in materiaal trapspijlen

Trap metalen spijlen MV-01 en MV-6
Trapspijl - brochure aanvragen
Landelijke trap
Trap houten spijl H-02

Vaak wordt ons de vraag gesteld welk materiaal het beste geschikt is…

 

Dit is natuurlijk voor iedereen anders en hangt af van diverse factoren. Voor ieder interieur is er wel een gepaste spijl, van modern, klassiek tot landelijk. Hieronder geven wij per spijlsoort aan wat de eigenschappen zijn. Mocht u nog specifieke vragen hebben, dan horen we het graag.

 

Metalen spijlen

Metalen trapspijlen geven een sfeervolle look aan uw trap of balustrade. De vorm, het motief, een eventuele draaiing of versiering geven de spijl vervolgens een klassieke of juist een moderne uitstraling.

Zo kunt u uw trap – of deze nu in een jaren 30-woning of in een nieuwbouwhuis staat – helemaal naar uw smaak aanpassen. En wordt deze een mooi doorlopend geheel met de rest van uw interieur.

 

De spijlen zijn door hun mat zwarte afwerking gelijk klaar voor gebruik in uw trap, hekwerk of balustrade. U kunt ze tevens eenvoudig op maat (laten) inkorten met een metaalzaag of slijptol. Een deel van de metalen spijlen voor interieur zijn hol gefabriceerd, tenzij anders vermeld. Dit geeft een fijnere afwerking. Ook kunnen wij door het lagere gewicht tegen scherpe prijs inkopen en leveren.

Spijlen bestemd voor buiten, kunnen voorzien worden van een speciale behandeling waardoor deze niet gaan roesten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Smeedijzeren spijlen

Gaat u voor een authentieke uitstraling van uw trap of balustrade? Dan adviseren wij u smeed­ijzeren spijlen. Aan de licht afwijkende lengtes kunt u zien dat deze spijlen nog echt, deels, met de hand worden gemaakt. Verkrijgbaar in een moderne, rechte uitvoering of met verschillende sierornamenten voor een meer klassieke sfeer.

Bij onbehandeld gesmede spijlen kunnen kleurverschillen, roestvorming, vet/olie en/of afwijkingen in maatvoering optreden. Wilt u de echte authentieke spijl toepassen? Wij behandelen de spijlen tegen roestvorming, zo houden de spijlen een onbehandelde uitstraling. 

 

Standaard hebben wij, naast de onbehandelde spijlen, deze ook in het mat zwart gecoat op voorraad liggen, zodat u ze direct kunt gebruiken in uw trap, hekwerk of balustrade. Wilt u toch een andere kleur? Wij kunnen onze smeedijzeren trapspijlen ook leveren in elke, door u gewenste, kleur poedercoating.

Ook de smeedijzeren spijlen zijn eenvoudig op maat in tekorten met een metaalzaag of slijptol. Of maak gebruik van onze inkortservice.

 

 

Houten spijlen

Voor een warme uitstraling van uw interieur kiest u houten trapspijlen. Deze worden gemaakt van tulpenhout (ook wel yellow poplar genoemd) en zijn verkrijgbaar met verschillende sierlijke motieven. Ze zijn standaard in het wit voorbehandeld. En door de super gladde en strakke afwerking, hoeft u de spijl, na plaatsing, alleen nog maar af te lakken.

Ontdek & shop uw trapspijlen

RAL 9005 - Zwart (standaard)
RAL 1036 - Goud
RAL 7016 - Antraciet
RAL 9010 - Wit
5,90 (incl. BTW)

RAL 9005 - Zwart (standaard)
RAL 1036 - Goud
RAL 7016 - Antraciet
RAL 9010 - Wit
16,50 (incl. BTW)

×