Wat te doen met de trap van je nieuwbouwwoning?

Trap smeedijzeren spijl S-01 en S-04
Voor renovatie
Traprenovatie

Een trap is onmisbaar in een woning met meerdere verdiepingen. Zeker tijdens de bouw wordt er voor het gemak snel een trap ingezet waar de bouwvakkers natuurlijk veel gebruik van maken. Dit heeft helaas als resultaat dat de trap in jouw nieuwbouwwoning niet altijd even mooi is bij de oplevering van je huis. In deze blog vertellen wij je graag meer over keuzes m.b.t. de trap van je nieuwbouw woning.

 
Traprenovatie of schilderen?

Afhankelijk van je budget kies je na oplevering van je nieuwbouwwoning natuurlijk voor het schilderen, bekleden dan wel renoveren van de trap. Je keuze is natuurlijk afhankelijk van de staat van de trap bij het opleveren. Echter wordt er vaak alleen gekeken naar de traptreden bij het inrichten van een nieuwbouw woning. Pas als je er langer woont vallen de andere details je op van je trap. Daarom goed om bij oplevering van je nieuwbouwhuis even goed te letten op de volgende punten:

1. Status van de traptreden. Is het al helemaal verlopen? Laat er een notitie van maken.

2. Hoe zien de spijlen, balustrades en trapleuningen eruit? 
3. Als er houten spijlen, balustrades en traptreden zijn, staat het al in de grondverf?

 

Door dit goed te bekijken weet jij wat je te doen staat voor je in je nieuwbouwwoning gaat wonen. Een trap mooi maken is nu eenmaal eenvoudiger als je er nog niet woont. 

 
Kies direct voor kenmerkende spijlen

Vind je het mooi om met details te werken in je huis? Of ben jij meer van een landelijke stijl? Dan is het goed om met je spijlen direct rekening te houden. Door de spijlen, plinten en kleuren beter op elkaar af te stemmen krijg je een mooier eindresultaat. Het is eenvoudiger om in één keer alles bij elkaar te zoeken wat past, dan achteraf op zoek te moeten naar die ene spijl of stijl die bij bijvoorbeeld de vloer, kleur muur of plinten past. Daarom hebben wij het bij Spijl in Stijl mogelijk gemaakt te zoeken op stijl:

 

1. Modern

2. Klassiek

3. Basis

4. Industrieel

5. Landelijk

 

De juiste maat bestel je al online

Voor je gaat bestellen is het wijs om de maten van de spijlen op te meten. Wij hebben namelijk een inkortservice. Zo ontvang jij de juiste maat spijl thuis en kan jij eenvoudig aan de slag met het mooier maken van jouw nieuwbouw trap.

 

Advies nodig?

Natuurlijk kan het zijn dat je twijfelt over de juiste spijl. Omdat wij al meer dan 7 jaar succesvol trapspijlen verkopen kunnen wij jou voorzien van het juiste advies. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon. Of als je inspiratie nodig hebt, kan je ook onze inspiratie brochure aanvragen.

Ontdek & shop alles voor uw nieuwbouwwoning

Mat zwart (standaard)
RAL 9010 - Mat wit
7,50 (incl. BTW)

Mat zwart (standaard)
RAL 1036 - Zijdeglans goud
RAL 7016 - Mat Antraciet
RAL 9010 - Mat wit
12,50 (incl. BTW)

×